Quote:
Originally Posted by kravadinka
Sto se tice audio editinga koji ti je bio cudan, pa kad sam prvi put probao PT sve sam gledao iz ugla Steinberg-a, pa mi je falio onaj dvoklik na traku, pa onda mi tek otvara editor, dok u PT to ide odmah i na licu mesta sto je i logicno, onda sam samo shvatio da je sam audio editing logicniji i laksi u PT!
|
Zašto bi išao na dablklik u audio editor?
Imaš cut tool, difolt šortkat je '3', pa klikćeš gde hoćeš da sečeš.. Mislim da taj tool nema u PT, već moraš da dođeš timelineom tamo gde hoćeš da sečeš.
A ako u Nuendo hoćeš da sečeš na PT način (na timelineu), pritisni Alt-X.
Ostale stvari koje ne volim u PT:
Ne dopada mi se scrub tool za preslušavanje.. Moraš da veslaš mišem inače će da usporava i pičuje na dole.. što mi je neupotrebljivo. To znači da moram da soliram svaku traku koju hoću da čujem i da dovedem timeline tamo odakle treba da počne da svira.. U nuendu pritisnem '9' i samo klikćem tamo odakle hoću da mi svira ("solirano").. Mnogo brže!
Podvlačenje (pomeranje audiosadržaja unutar eventa/clipa). Ctrl+alt u Nuendu može vrlo precizno da se kontroliše, dok u PT sam ograničen na skokovite segmente. Neupotrebljivo
Offline proces history, nema u PT. Tako da ako procesiram nešto preko audiosuite ne mogu da vratim nazad ili korigujem u kom god trenutku hoću, jedino uz pomoć undo.
Na mixeru ne pišu brojevi na peak metru
Kada preklopim jedan event preko drugog, ovaj ispod će se izbrisati. (predpostavljam da postoji negde u opcijama da se isključi, ali nisam siguran)
nema control room
nema narrow mixer view
Stvari koje mi se dopadaju u PT a nemaju u Nuendu:
hide tracks
'a' = seci i briši levo od timelinea
's' = seci i briši desno od timelinea