Quote:
Originally Posted by slowstar
P.S. ne znam da li se neko od starijih seca studija "EMA" koji smo drzali Bojan, Sanja i moja malenkost, nalazio se u delu grada tada poznatom kao "Visnjicka Banja", i bio je zvanicno PRVI studio u gradu sa potpunim L.E.D.E. dizajnom, za koji su nam stigli nacrti i proracuni iz U.S.A. i kontrolna soba je veoma dobro "zvucala", bili su monitori Altec 604-8H, u custom kutijama, soffit montirani, na 2,5 tona peska, i sve to na kamionskim amortizerima, potpuno izolovani od sobe, i "ganjani" CROWN, mislim PSA 2X pojacalom, cak mislim da je vise tada poznatih grupa snimalo u tom studiju na tada "velelepnom" D&R serija 8000 mixeru (24/24/2) i TASCAM MS 16 mkII magnetofonom, ali sa ISPRAVNOM DBX redukcijom suma. Nazalost, pogubio sam sve fotke, ali je rezija zaista jako dobro izgledala i zvucala.
|
He, he...
u tom studiju sam imao "vatreno krstenje" - moj prvi samostalni "miks".
Pre toga sam se muvao (svirao) u studiju VI i XIII (Radio Beograd), retko u studiju V i celo moje iskustvo (osim svirackog) je bilo GLEDANJE (bez zapitkivanja) sta rade Rade Ercegovac, Boban Petrovic (studio VI), Aca Vitorovic, Dragan Balac (studio XIII) i ne mogu da se setim ko je radio polovinom 80-tih u studiju V (mozda Tahir Durkalic i Miki Todorovic?)...
'85. su moj drug iz gimnazije (sin Bojana Hreljca) i njegov drug (Zoran Popov, bezuspesno pokusavao da napravi pevacku karijeru, pisao bolje pesme drugima nego sebi - najpoznatija "Ja cinim sve" Tanji Banjanin) poceli da me nagovaraju "da im pomognem oko Zokijeve pesme, da napravimo bend" i pocetkom '86. sam se upustio u tu avanturu...
Ne secam se ko je usnimavao, ali se zavrsilo tako sto sam ja "MIKSAO"

Imao sam 15 i po godina, prvi put sam "vrteo dugmice" i SVA SRECA da ne postoji sacuvan snimak tog "remek-dela"!
A fotku cu pokusati da pronadjem - vidi se deo zida rezije, komad D&R-a i "miksadzija"

...