Uhhhhh

....Na moju veliku zalost eto problema koji sam ja marginalizovao a NLP odmah predvideo.Kada sam na otvor gde ce doci prozor izmedju gluve sobe i control room-a stavio apsorber (cisto za probu),reverberacija gluve sobe se znatno smanjila ali,sve zvucno sto je kroz prozor odlazilo iz sobe,sada leti po sobi i metalna konstrukcija na par mesta koja jos ne mogu da odredim "svira".Gluva soba je oblozena i azma plocama (stavljam slike sutra) pa se do konstrukcije sada vec tesko dolazi.Zvonjava je do duse jedva cujna ali kada se primeti jednom....hm....cujem je stalno,bojim se da cu je cuti u snimku.Lici na neki stari efekat reverb "sa federima" jako malo doziran i nekome bi se mozda i svidela ali ja nisam hteo to...Za sada kontam da postoje dva resenja,prvo da skidam sve sto je sumnjivo i idem sa gumenim podloskama (to ce me kostati par dana udarnickog posla i barem jednog infarkta) ili da....(recite mi ako ce ovo sto sledi da "radi" i spasite me muka).....
..... Iskreno receno,"zvuk" azma AD ploca je po meni prehvaljen,i nije mi se svidelo kada sam velike povrsine u gluvoj sobi pokrio njima.Razmisljao sam da na nekim mestima ponovo idem sa rostiljem,airgapom pa kamenom vunom 10cm presvucenom strechom.Super bi bilo kada bi ta vuna ubila i "svirku" metalnog rostilja ako je lokalizujem i stavim je tu?Ideja nije bas optimisticna ali kada sam na probu uneo dve velike fotelje u gluvac,svirka rostilja je skoro nestala pa mi se cini da je prouzrokuju samo najjace prve refleksije.Isto sam pomislio kada sam galamio okrenut ka bas trapu od kamene vune,zvuk rostilja je nestao.Moram da naglasim da azma ploce nisu sve popunile vec su ostale neke supljine gde bi trebalo da dodju drvene lajsne,mozda se i otud cuje zvuk rostilja?(bolje bi bilo da se oseti miris rastilja

).U svakom slucaju jedini savet koji za sada mogu da dam je "oprezno sa metalnom konstrukcijom i ne premnogo ad ploca u gluvoj sobi".Ako neko ima neki predlog za moj problemcic....