View Single Post
Old 14-03-2009, 12:56 AM   #1
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/

evo imao sam prilike zadnja tri dana (na silu!) da se koristim PT-om, sa kojim nisam ranije imao radnih susreta. Posle pola sata, uspeli smo da nađemo neki zajednički jezik i da koliko toliko funkcioni?emo, i kroz 2 dana već sam bio veoma operativan, barem ?to se trackinga tiče. I sad naravno, kao dugogodi?nji Nuendo user, imam svoje zaključke i objektivna opa?anja (koliko je moguće), pa me zanima, koja su va?a mi?ljenja? ?ta vam se sviđa kod jednog a ?ta kod drugog? Brisaću postove koji samo imaju za cilj da ka?u da je jedan do jaja a drugi totalno sranje, jer me zanimaju konkretne argumentovane pohvale i kritike.

my 2 cents - jako mi se dopada kod PT group managment, to mi jako mnogo fali u steinbergu, gde se mo?e napraviti samo jedan tip grupa, i nisu tako lepo pregledne kao u PT (mix i edit grupe su odvojene). Mixer je skroz ok, intuitivan, ni?ta mi preterano nije smetalo. Editing mi je već dosta konfuzniji, ili mu bar ja nisam uspeo ući u logiku, po?to sve gledam iz vizure Nuenda. Takođe moram da napomenem da sam radio sa PT LE verzijom 7.3, a ne full hd ili tdm, tako da ne znam ?ta jo? propu?tam.

u zadnje vreme, glavne prednosti tojest osobine nuenda koje mi ?ivot znače su Control Room, zatim otvaranje 3-4 odvojenih mixera, track archive export i import, pool managment, i prokleto brz i svemoguć editing.

izvolte vi, i podsećam da ću biti o?tar ka pristrasnom i neargumentovanom pljuvanju. Naravno da ne morate biti poznavalac oba sistema da biste napisali ?ta vam se kod va?eg sviđa, naprotiv, evo prilike da na licu mesta proverimo ?ta jedan i drugi mogu, ili ne mogu.
Arthur is offline