View Single Post
Old 13-03-2009, 08:46 PM   #29
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Studio Druga Maca Feb1988 Awacs & DaBear

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Samo da se pridruzim: Ta sprava u desnom gornjem uglu je "custom built" Hi-pas i Lo-pas filter, mislim njih 8 ili 10 u lancu, jer se Enzo palio da po raznim kanalima "poskida" sve viskove dole i gore, ne bi li na taj nacin smanjio katastrofalan sum i brum koji je dolazio iz njegovog 16-kanalca nepoznatog porekla (kasnije je bio mislim neki Tascam) to mu je napravio neki dobar elektronicar iz Beograda, i radilo je prilicno dobro...
Eeeeeee - da! Valjda mu je Pop pravio taj HP/LP, jbmlg. Ali krajem osamdesetih je sprava izgubila smisao, kad je stigao Tascam MS 16. Dodu?e, Enco je odmah prodao DBX module iz magnetofona, pre?telovao ga i to uop?te nije bilo lo?e. Bar si smeo da gura? signal debelo u crveno. To je pak bilo korisno po?to su trake bile... bruka i sramta. Onda usnimava? ultramegahot da bi bar ne?to signala pre?ivelo do miksa

Ludilo, kada razmi?ljam o tim vremenima kapiram da je Enco bio veći "roker" (čitaj - čudak i ludak) od svih likova koji su dolazili u njegov studio ubeđeni da su najčudniji i najluđi u gradu.

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
P.S. ne znam da li se neko od starijih seca studija "EMA" koji smo drzali Bojan, Sanja i moja malenkost, nalazio se u delu grada tada poznatom kao "Visnjicka Banja" (...) cak mislim da je vise tada poznatih grupa snimalo u tom studiju na tada "velelepnom" D&R serija 8000 mixeru (24/24/2) i TASCAM MS 16 mkII magnetofonom, ali sa ISPRAVNOM DBX redukcijom suma. Nazalost, pogubio sam sve fotke, ali je rezija zaista jako dobro izgledala i zvucala.
Heh, Slobo, pa zna? da se bar ja sećam. Mada priznajem da mi je (uz du?no po?tovanje ambijentu studija EMA) vi?e prijao onaj raniji zbud?eni studio u tvom nekada?njem stanu u Prote Mateje u kome je ?kripac snimao Nove Godine. ?ta će?, uvek sam bio podrumski pacov i bolje sam se osećao u ne-ba?-najbolje-sređenim okru?enjima. Jedini izuzetak je nekada?nji Music Factory u Ko?utnjaku.

Pun pozdrav,

Vasa