View Single Post
Old 13-03-2009, 11:31 AM   #26
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Studio Druga Maca Feb1988 Awacs & DaBear

Quote:
Originally Posted by RetroMan View Post
To je kad je vec kalirao je sa cenom, a poceo je sa Cady magnetofonom (cije su delove sakupljali sa lopatom, pa natovarili i dovezli u BG) i Trident Fleximixom (10 kanala), i tada je bio prvi privatni studio, i to na 50m od Radija, i stvarno je naplacivao 100 DM sat, i jos su ljudi bili srecni da ih primi - valjda zbog njegove pozicije u poslu.
Sećam se ja i te faze i nekih kasnijih (magnetofon od milja nazvan Steva), '81 sam tamo sa Škripcem snimio prve "ozbiljne" snimke za kompilaciju Artistička Radna Akcija, ama ne pričamo o tim vremenima.

He, krajem sedamdesetih bilo Premiera, Ludwiga, Marshalla, Les Paulova i Stratokastera k'o u priči, plaćenih kamaru para. Pa sad bendovima koji su već u opremu uložili nekoliko hiljada DM nije ni bila frka da daju još somića da snime jedine dve pesme koje su napisali... Ja nisam bio među njima, imao sam Jolanu Iris pošto sam toliko uspeo da zaradim radeći kao novinar (klinac).

@Braca:
Pa da - Enco je mnogo važan lik za beogradsku scenu. Jeste da je tvrd za pare pa je nekim ljudima išao na živce zbog toga, ali je super muzikalan, ultra pametan, duhovit i (što je najvažnije) iskreno se ložio na sve što je radio.

Malo ljudi zna kolika je njegova zasluga što je Paket Aranžman uopšte snimljen. Čak ni svi učesnici te akcije nisu svesni toga. A tu je i prvi album Čorbe (pa i drugi)... Umeo čovek da prepozna u šta treba ulagati. Muzikalni trgovac - kud ćeš više.

Pozdrav

Last edited by awacs; 13-03-2009 at 11:42 AM.
awacs is offline   Reply With Quote