Kupnja UAD-2..
Pozdrav svima,
Evo konacno su se skupile neke pare od produkcije i odlucio sam uloziti u DSP karticu. Iako sam prvobitno planirao ici na powercore, nakon mnogo proucavanja odlucio sam se za UAD; vec imam Virus Ti i V-Station, koji su glavni aduti poco-a osim reverba. A LiquidMix mi se cini preslab sa svojih 16 stereo kanala processing-a.
No sad se postavlja pitanje koju kombinaciju uzeti, koje pluginove, i najbitnije gdje to nabaviti sto jeftinije. Inace sam iz Zagreba.
Zasad planiram ici na UAD-2 Duo, nekako mi se cini dovoljno jak za moje potrebe. Gledao sam njihove sluzbene cijene i cijene po netu, i koliko vidim vani se da nabaviti i ispod pune cijene. E sad.. da li ici na klasicni ili fexi pack, ili pak traziti negdje rabljenu karticu sa pluginovima, stvarno ne znam sto je najbolje. Kako/gdje u HR se da najpovoljnije nabaviti UAD-2? Koja je prica sa kupnjom izvana (da li se placa porez/pdv)?
Takodjer ne znam koje pluginove bi bilo najbolje nabaviti; prvenstveno gledam nabaviti alate za mix (barem jedan kvalitetan compressor i EQ) i, po mogucnosti, za mastering (multiband comp. i limiter). Inace bavim se produkcijom elektronske/dance/trance/ambient glazbe nekih 8 godina, zadnjih 3 godine profesionalnije (izdanja i sl.).
Unaprijed hvala za bilo kakve savjete vezane uz kupnju karice i izbor pluginova. Takodjer bih volio cuti kako se po vasem misljenju UAD pluginovi mjere sa nekim kvalitetnijim VST pluginovima(npr. sonnox oxford plugin-ovi koje trenutno koristim); da li se jos uvijek isplati ulagati u takvu DSP karticu ?
Thx
|