View Single Post
Old 10-03-2009, 09:13 AM   #1
pevac
Junior Member

Default Najbolji kvalitet snimka

Potreban mi je savet oko kupovine zvučne kartice/audio-interfejsa, pročitao sam na ovom forumu dosta tema o tome ali nisam nai?ao na ono ?to mene konkretno zanima.

Radi se o rok bendu, a kartica mi je potrebna za kućno snimanje gitare, basa, klavijature i vokala, dok bi se bubjevi odradili u pravom studiju.

Od prateće opreme posedujem mikrofone Rode NT1-A i Shure SM57, kupio bih neku manju miksetu Soundcraft Compact 4 ili Behringer Xenyx 802, kao i pretpojačalo Behringer Tube Ultragain MIC200.

Interesuje me koja bi od sledećih muzičkih kartica/audio-interfejsa, uz ovu opremu, dala najbolji kvalitet snimka, jer bi se kasnija obrada zvuka i mix radili u pravom studiju? Dakle potrebno mi je da natenane i precizno snimim instrumente i vokal dovoljno kvalitetno da bi posle mogli zadovoljavajuće da se obrade u studiju.

1. E-MU 0404
2. E-MU 1212M
3. M-Audio Audiophile 2496
4. M-Audio Audiophile 192
5.Edirol UA-4fx
6.Eventualno M-Audio Fast Track USB ili M-Audio Fast Track Pro

Da li mi je od prateće opreme potrebno (ili nije potrebno) jo? ne?to i ako ove kartice/interfejsi ne zadovoljavaju minimum kvaliteta koja bi varijanta bila dovoljna za neki kolko-tolko profi snimak ?

pevac is offline   Reply With Quote