View Single Post
Old 09-03-2009, 08:16 PM   #28
Slumdog
Junior Member

Default Re: Mastering pitanje?

Ocito je doslo do nesporazuma,pocetnicka pogreska sa moje strane jer slabo stojim sa muzickom terminologijom i moje pitanje o preporuci za compresor i Eq se odnosio iskljucivo na mixdown.Mastering je nesto o cemu ja ne zelim ni razmisljat jer pravi kvalitetan mastering se radi u kvalitetno opremljenom studiu,a PC,parce softwera i 5.1 zvucni sistem to sigurno nisu!Zaboravite da sam mastering i spominjo,dakle mixdown je krajnja granica za mene.Znaci trebo bi preporuku compresor taj i taj,Eq taj i taj i tako to,ali da ne ispadne da ja mislim je to neki carobni plugin koji ce rjesit sve moje probleme,NE ja samo hocu kvalitetan plugin(sa kojim uz steceno znaje i sluh mogu za pocetak uradit solidan mixdown),a ne da ja nadem sam na netu neki njesra plugin sa kojim ni DJ.SV.Petar ne bi uradio pristojan mixdown!Htio bih se zahvalit ovim iskusnijim koji su uz diskusiju napisali dosta zanimljive teorije,bilo bi pozeljno da se i ostatak ekipe ukljuci i recimo napise(kao sta je jedan clan napiso) stvari koje nikako ne bi smjeli u mixu radit,uglavnom pisite ima nas koji zelimo uciti
Slumdog is offline   Reply With Quote