View Single Post
Old 09-03-2009, 08:16 AM   #3
gregor z
Moderator

Default Re: Mastering pitanje?

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
Želiš reć da si radio stvari koje Cox i Umek poslje prodaju kao svoje, ili sam ja nešto krivo shvatio?

Jer u tom slučaju... nisi ti platio mastering. Samo si se smješio
hehehe, imaš pravo.....za večinu stvari su mi platili mix ili produkciju i u biti sam stavio trošak masteringa u cijenu......ali mogao bi novce zadržat i sam to napravit....ali nisam, jer posle toliko vremena potrošenog na pjesmi trebaš treče (dobre) uši......i taj dodatni kvalitet u soundu....

Umek sam radi i producira svoje stvari, nekoliko sam jih ja miksao, više-manje mu masteriram skoro sve produkcije poslednjih 10 godina.
Skupa smo radili produkciju i songwriting njegovog još neizdatog albuma, mislim da se single pušta na MTV-ju (Obey ft. Andja Marič).

A što se Cox-a tiče.....slao nam je pjesmu u totalno ruff fazi, upotrebili smo samo vokal (i još to ne sve), a sve ostalo napravili na novo i prilično promjenili harmonije. To sam radio skupa sa Valentinom Kanzyanijem i obojicu nas je Cox podpisao kao producente.....i naravno debelo platio sve troškove.....

A inače sam napravio i nekoliko "milli vanilli" dance produkcija.....DJ plati produkciju i podpiše se kao executive producer ili co-producer, njemu "slava" meni cash i publishing..... i opet se smiješkam....

- Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989]

Earresistible Mastering Website
Earresistible Mastering MySpace

Last edited by gregor z; 09-03-2009 at 08:21 AM.
gregor z is offline   Reply With Quote