Pa čovjek i nije ništa ozbiljno radio u smislu komponovanja, snimanja, i sl.
Vjerovatno nemaš taj osjećaj kako je kada se neko vraća u svijet muzike. Ja sam se, iz istog razloga kao alek019, oko pet puta vraćao i odlazio. Svaki puta je bilo sve teže i teže. Ali, nakon višesedmičnog rada, da bih se mogao vratiti, osjećao bih se slomljen od rada, ali zadovoljan. Od avgusta prošle godine nisam uopšte svirao ni vježbao.
Nikad se ne zna ; ali, mislim da je ovo kraj moga tezgarenja - vjerovatno će ostati samo još koji festival i to je to.
Šta dalje?
Compy i ja?
Alek nije ni imao namjeru da se pohvali kako je nešto veliko napravio.
Ipak, Baltazare, vjeruj, znam iz ličnog iskustva, da je ovo što je snimio za njega ogromno, i tako to treba cijeniti. A da se, po načinu sviranja i nekadašnjoj tehnici koja provijava iz onog što se može čuti - čuje, čovjek je stara škola dobrih gitarista.
Po tome cijenim onako kako sam napisao u prethodnom postu. On se nije niti trudio da stvori nekakav bum-snimak. To što je predstavio je kao kad sjednem za tehniku, uključim accomp mašinu i slažem ideju, pa je malko dotjeram. Čak ni demo, nego samo bilješka, ili nekakav klupski sejšn.
Zato ću opet ponoviti :
Alek, ti si još uvijek DOOOOBAR gitarista.
Tehnika će biti vraćena ; možda ne kao u mladosti, ali svakako će biti odlično.
Ideje, melodije, harmonije, ... , ima se kad - biće.
A snimci i kreacija : ima se kad i za to, pošto od ovog hljeba sa 24 kore ne živiš.
Samo guraj i to svoj fazon, jer svaka roba ima svog kupca.
Svako dobro i samo naprijed.