View Single Post
Old 06-03-2009, 03:38 PM   #8
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Default Re: Gde nabaviti?

Ventilaciju je, po meni, najbolje resiti klima uredjajem koji izmenjuje vazduh. To bi ujedno bila i najjeftinija investicija, jer svi ostali sistemi sa cevima prenose buku sa kojom je tesko izboriti se na jeftin nacin. Ujedno bi dobio i adekvatno grejanje i hladjenje studija. Narocito je hladjenje, odnosno odvlazivanje, bitno u dobro zvucno i toplotno izolovanim prostorijama.

Iako bi klima zavrsila posao, ja se ne bih odrekao prozora, ne samo zbog ventilacije, vec i zbog prirodnog svetla. Ne treba ni pominjati koliko je prirodno svetlo bitno u radnim prostorijama. Mislim da bi kvalitetna Tyssen-ova PVC stolarija sa dvostrukim dihtovanjem, postavljena u konstrukciju nove sobe koju gradis u postojecoj sobi, bila dovoljna da izoluje buku, kako onu koja dolazi iznutra, tako i onu koja dolazi spolja. Za vrata, takodje mozes koristiti Tyssen-ova PVC balkonska vrata. (Vazno je da budu balkonska, jer imaju prag i bolju izolativnost.)

Spajanje greda se vrsi posebnom metodom zljebljenja koju poznaje svaki tesar ili stolar. Bice mi zadovoljstvo da ti tu metodu demonstriram. Mogao bih ti dati i izvesne sugestije i savete oko kablaze, jer sam, manje-vise, slicne probleme imao u sopstvenom studiju.

Veliki pozdrav i srecno.
spidermusic is offline   Reply With Quote