View Single Post
Old 06-03-2009, 12:11 PM   #6
alek019
Senior Member

Default Re: Moji instrumentali...

Pozdrav priajtelju,
Oko nekih stvari gresis ali si oko nekih i u pravu. Po bendovima sam svirao dugo, bio i profesionalni i studisjki muzicar (bilo to veoma davno skoro da se i ne secam vise, zadnj put sam uzivo svirao 1982.), ljudi sa kojima sam svirao tada su i danas respektabilna imena ali me moja stvarna profesija odvede na drugu stranu tako da punih 25 godina nisam uhvatio gitaru, za neveoravati ali ziva istina i mozda zalost. Mozda sam igubio osecaj tokom ove duge paze sto je vrlo verovatno, i tehnika sviranja mi je mozda, da ne preteram ali 20 puta losija nego sto je bila. Nemam u ovoj oblasti nikakvih ambicija, tu ste vi mladji pa gurajte. Ovi demoi, necu ih nazvati pesmicama ni melodijama, vec samo muzickim razmisljanjima koja su plod svirke od jedno 3-4 sata i sve je suvo i neobradjeno jer to zahteva dosta i vremena i truda. Odsvirano od prve kako se to kaze bez ikakvih i efekata, bojenja, dorade, jednostavno izbacis iz sebe trenutno raspolozenje. Razlog zasto sve ovo stavih na mrezu? Pa i ovaj da sa nekim razmenim i misljenja, kritike, stavove na temu koja mi je odavno falila.

Gde si u pravu. Pa ipak su ovo vise nabacane ideje nego finalna resenja ali po svemu sudeci to ce i ostati. Tacno je da moze dosta da se uradi pa da sve ovo zvuci mnogo korektnije ali...

Sve zavisi od cilja koji se postavi.Za mene cilj postignut, malo sam se vratio u stare dane i lepo sam se osecao svirajuci (mada me prsti i cela ruka bole).

Koristim svoju malo jacu masinu,Ableton Liv 7.03, M-AUDIO FAST TRACK karticu, BOSS GT-8 i UMX25 klavijaturice gitaricu (ARIA MAC 57, jer moju staru gitaru SG standar konfiskovali i razlupali klinci, steta velika ali sta zna dete sta je ...). EZ DRUMMER VST, Virtual BASSIST VST i ima tu jos neka gomila koje cega, posteno receno gomilu VST pomagala nisam ni probao. Svasta se moze sa ovim uraditi ali opet, treba vremena za to.

Ovih se dana malo odmaram pa tako nastade i cela ova prica. Na jednom od mojih sajtova stavih ove fajlove da ih ko zeli moze preuzeti.

U svakom slucaju hvala i na i savetima i kritikama. Da kazem da Knjazevac i nije tako daleko od mesta gde ja zivim (oko 100 km), lepo, lepo u ovom istocnom delu muzicara koliko hoces.

Da nemam toliko godina koliko imam verovatno bih se potrudio da nadjem ceo bend ali kada bih to uradio pre bi ljudi rekli da sam poludeo pod stare dane, tako da se ta tema ne razmatra iz veoma, veoma opravdanih razloga (zena, deca, posao...)

Kad god ugrabim malo vremena nastavicu da cepram po gitarici za svoju dusu pa mozda se te moje ideje "fore i fazoni" nekom i dopadnu pa uzme da ih razradjuje, doradjue...

A nadalje, kritika je OK, pa iz tih razloga je sve ovo i javno stavljeno.

Jos jednom pozdrav
alek019 is offline   Reply With Quote