Pozdrav! ne volim da se nalazim u ulozi kriticara.. ali komentar, pa recimo da cu reci a ti ne moras da ga prihvatis... a mozda se drugi i ne sloze samnom.. cak ce neki mozda i pitati smem li ja nesto da pricam... ... no!
Sviracki - tvoja svirka jos i moze da prodje, ima nekih finih delova, vidi se da si dugo svirao i vezbao, (dakle respect) ali se i primecuje da nemas bas nekog iskustva rada u bendovima. Pretpostavljam da si vise vezbao i svirao kuci nego u bendu.. dakle prvi savet, nadji bend makar i pocetnicki (ispod tvog nivoa) ali ga nadji! Dalje se vidi da na nekim mestima jednostavno ne znas sta dalje pa vrtis vec odsvirane fraze.. pesma nema neki svoj sled u smislu da ima pocetak-razradu i kraj.. finale koje ce objediniti sve.. na neki nacin! Drugo procisti sviranje.. na nekim mestima se jace cuju zice koje zvrnde prazne neko ton koji hoces da sviras.. procisti sviranje barem prilikom snimanja!
Boja gitare - je ok. Sasvim je to pristojno i zadovoljavajuce.. kako si snimao?
Aranzman - izvini ali veoma jednostavan i neinspirativan.. Samo nabacani akordi i pratnja bez neke precizne ideje sta dalje i kako dalje. Bubnjevi prilicno jednolicni.., bez prelaza i nekih zanimljivosti.. Cinele praste i kad treba i kad ne treba, Klavijarure, hmmm cuo sam neke fine stvari ali slabo je to iskorisceno... Bas.. hmm ponegde tolko utopljen u sveukupnu muziku da ga i ne cujem, a negde pak preistaknut..
Ukupna produkcija - moze to i bolje..
Ukupni dojam - opet izvini, nemoj da se ljutis, ali meni ovo vise lici na onaj fazon: "Daj da vidim kako bi to zvucalo da uzmem da soliram", dakle neki interni experiment projekat, a ne nesto sto bi javnost trebalo da slusa. Rekoh tako mi lici!.. a ne da je to i namera..
Savet.. uzmi i poslusaj masu pesama i skontaj gde ces i kako staviti bubnjarske prelaze, kako da napravis aranzman, kako da uvedes slusaoca u pesmu, kako da "objasnis ideju" i na kraju kako da zavrsis pesmu (stvar). Napravi temu oko koje ces sve da vrtis..
Jednostavno - nije sviranje samo po sebi dovoljno.. mora da ima neke logike i smisla..
inace ako te interesuje evo mojih stvari.. pa poslusaj..
http://www.last.fm/music/Dejan+Milosevic+Kuki/+albums