Quote:
Originally Posted by awacs
Ovo ti je odlično pitanje (i ne samo zaDaBeara)  Evo ga off-topic k'o vrata, al' ne mogu da mu odolim  A merila uspeha svako sebi postavlja iznova i iznova, i ona nisu ista na početku i tokom karijere.
Na početku bavljenja pop muzikom svakome je dovoljno da ga uvažavaju drugari/drugarice, prosto da nekako nađe svoje mesto u (najbližem) društvu i svi žele da "svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduju". U društvenom, finansijskom, svakom pogledu. Ne verujem nikome ko tvrdi drugačije. Pop muzika je posao za sujetne osobe željne popularnosti i relativno lakog unovčavanja svoje nadarenosti (vidi: Frank Zappa - We're All in It for Money).
Uspeh meri svako prema svojim ulaganjima, tj. ako ulažeš više nego što ti se vraća - nisi baš naročito uspešan. Obaška to što je većina kriterijuma potpuno subjektivna, jedino taj finansijski nekako može da se stavi na papir. I hteli-ne hteli svi taj kriterijum uzimamo kao osnovni. I niko ne ulaže ako ne očekuje da mu se to u nekom razumnom roku vrati bar u razmeri 1:1.
Na kraju ću napisati samo nešto što je bljutavo patetično: iz dubine duše prezirem tržišni sistem, ali živim u njemu i svestan sam toga da je on u ovom ili onom obliku oduvek prisutan. Da bi čovek (žena, svejedno) nešto dobio mora da uloži ili nešto para ili neko parče svog dupeta (tj. da odustane od vlastitog sistema vrednosti).
Eto tako, nemam pojma zašto sam sve ovo napisao, pošto niko ionako ništa ne shvata dok sam ne prođe nekim putem. Ni ja nisam ništa pametniji od ostalih, naravno. Ali, što bi rekao Dr. Spira (Vračev "zemljak" u Londonu): "Tim sam putem već prošao jednom, i zagonetke znam"  Pa red je bar da se šepurim ličnim iskustvom, kad već nemam kome da ga ustupim. Za koji sam ga inače Q faktor sticao?  
Pozdrav
|
Awacs, 100% se slazem sa tobom! Ima samo jedan problem u prici...iskustvo je nemoguce prenijeti, mora da se prozivi/osjeti/cuje/pojede...tako je i sa tobom i sa Vracem, dzaba cijela prica, mora da se proba. Tako je bilo sa svakom generacijom, valjda ce tako i da nastavi. Uvijek ce biti mladih ljudi sa ambicijama, koji pokusavaju da se ostvare kroz neku djelatnost, a cija ideologija ce se u tom procesu postepeno mijenjati, to je valjda normalan tok.
Otkrivanje tople vode je valjda dio odrastanja, sto li, samo statisticki nekome i upali da trazeci toplu vodu otkrije cicak traku, pa naplati patent

i obezbijedi narednih nekoliko generacija svojih potomaka da o vodi moraju da razmisljaju samo da li je Evian ili Bling H20, a sirotinja uvijek mora da se domislja kako da prestane to da bude...
Sve u svemu, mora da se proba. Bolje i to, nego zauvijek ostati "talentovan"
Jos jedan offtopic:
Ne znamo se licno, ali koliko kapiram, ti si radio plocu Familije na kojoj je "Sto ja volim taj sex"? To je Rale Ljubicic svirao? Pitam jer mi se mnogo svidja zvuk bubnja na toj pjesmi.