Quote:
Originally Posted by balthazaar
Zorane, ja se sa tobom mahom slažem i shvatam da je to što ti govoriš jedna surova realnost danas - svidjala se nama ili ne. Možemo mi da jedemo govna i sanjarimo koliko oćemo - samo je pitanje oće li neko dati lovu za to  A, to teško  Znači, sa te strane muzike kao posla se gotovo skroz slažem sa tobom...ljepše je na vrijeme primiti hladni tuš realnosti nego se posle razočarati usled neispunjenja pustih snova i ambicija..sve je to tačno...
Međutim, ja ne mogu nikako tebe da skapiram što se tiče druge strane medalje , a ta druga strana čini muziku nečim većim od samog posla i od svih para ovoga svijeta. Čini li se meni, ili ti stvarno ne doživljavaš muziku kao jednu veličanstvenu duhovnu kategoriju, ili duševnu...kako god je nazvali...kao umjetnost...kao nešto putem čega se na slušaoca (na nauci ne objašnjiv način) prenose emocije, duševna stanja, raspoloženja i ostalo? Jesi li ti neosjetljiv na to?
|
kratko i jasno - ne! Nedozivljavam je uopste kao "velicanstvenu duhovnu kategoriju ili umetnost" i nikad nisam !??
Mislim, kad sam bio mladji (u ranim20-im..) palio sam se ko lud, na razne muzike,,na piano soliranje Keith Emersona...ili na ludacke rifove i ritmove od grupe Rush, Rick Wakema, ELP., Scorpions..u svemu sam nasao nesto sto me lozilo...dal je to nesto duhovno ne znam..
Kad su stigli magnetofoni i miksete, odmah sam poceoda slusam i analiziram efekte, zvukove...itd.."kakva noga! kakav bass! ITD!"
Posle malo, kad sam ovladao usnimavanjem itd..onda slusas "Uuu kako je dobar aranzman, produkcija....itd!"
Pa posle jos malo..sve je to nebitno - pazi kako je dobra pesma!!
da li je analog ili digital - potpuno nebitno! Slusaj pesmu...
e, jedino se jos na to ponekad nalozim...kad je nesto stvarno znalacki sklopljeno i uradjeno i kad je dodirnulo PUNO ljudi koji su to kupili / poslusali / pogledali na youtube-tu itd...
nekazem da mi se ne radi, ali trenutno nisam u psihickom stanju da sednem i da se zezam i radim nesto oko muzike, za sebe..
a ko sto rekoh jednom, najvise volim da sam kuci sam i da je tisina!!