View Single Post
Old 05-03-2009, 03:34 PM   #64
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: LADY GAGA album -

Quote:
Originally Posted by Hollywood View Post
opet, ja ne znam koje su tvoje "mere" za uspeh i da li se one vremenom povecavaju, ali da si u dance muzici bio prilicno uspesan, jesi.
Ovo ti je odlično pitanje (i ne samo zaDaBeara) Evo ga off-topic k'o vrata, al' ne mogu da mu odolim A merila uspeha svako sebi postavlja iznova i iznova, i ona nisu ista na početku i tokom karijere.

Na početku bavljenja pop muzikom svakome je dovoljno da ga uva?avaju drugari/drugarice, prosto da nekako nađe svoje mesto u (najbli?em) dru?tvu i svi ?ele da "svakoga dana u svakom pogledu sve vi?e napreduju". U dru?tvenom, finansijskom, svakom pogledu. Ne verujem nikome ko tvrdi drugačije. Pop muzika je posao za sujetne osobe ?eljne popularnosti i relativno lakog unovčavanja svoje nadarenosti (vidi: Frank Zappa - We're All in It for Money).

Uspeh meri svako prema svojim ulaganjima, tj. ako ula?e? vi?e nego ?to ti se vraća - nisi ba? naročito uspe?an. Oba?ka to ?to je većina kriterijuma potpuno subjektivna, jedino taj finansijski nekako mo?e da se stavi na papir. I hteli-ne hteli svi taj kriterijum uzimamo kao osnovni. I niko ne ula?e ako ne očekuje da mu se to u nekom razumnom roku vrati bar u razmeri 1:1.

Na kraju ću napisati samo ne?to ?to je bljutavo patetično: iz dubine du?e prezirem tr?i?ni sistem, ali ?ivim u njemu i svestan sam toga da je on u ovom ili onom obliku oduvek prisutan. Da bi čovek (?ena, svejedno) ne?to dobio mora da ulo?i ili ne?to para ili neko parče svog dupeta (tj. da odustane od vlastitog sistema vrednosti).

Eto tako, nemam pojma za?to sam sve ovo napisao, po?to niko ionako ni?ta ne shvata dok sam ne prođe nekim putem. Ni ja nisam ni?ta pametniji od ostalih, naravno. Ali, ?to bi rekao Dr. Spira (Vračev "zemljak" u Londonu): "Tim sam putem već pro?ao jednom, i zagonetke znam" Pa red je bar da se ?epurim ličnim iskustvom, kad već nemam kome da ga ustupim. Za koji sam ga inače Q faktor sticao?

Pozdrav