View Single Post
Old 02-03-2009, 03:12 PM   #2
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: VST instruments u Pop Muzici

Polako, naviknuces se lagano na sve te instrumente koji veze za najbolje, kojima ti (i bilo ko ko ima usi) nisi zadovoljan, a onda ce ti sve to zvucati dobro, navika je cudo, zato sve u okruzenju zvuci isto, odavno je vecina onih koji rade ovaj posao izgubila pravu sliku o zvuku i sve gledaju kroz prizmu VSTi i kriminalno precenjenih aranzerskih klavijatura...
Realno sve je to prilicno neubedljivo i ocekivati samo sa VSTi neki proizvod kojim ces biti zadovoljan, ne bih bas to mogao da zamislim... Sve opet zavisi od tvoje kreativnosti, ako umes da prosviras te i takve instrumente onda ces i dobiti neke rezultate, a osloniti se samo na software ne vodi nigde...

Ako vec moras da se smestis u taj neki budget pa ti VSTi sluze i kao finalni proizvod, a ne samo demo na koji ce muzicari svirati, onda se baziraj na BFD kao jednom od najrealnijih postavki kako bubanj svira i zvuci, pa i kasnije kako se mixa... Stvar je ukusa i Superior Drummer koji je dosta slican po konceptu...
Bass je uvek problem, neki hvale Trilogy, ja ga ne koristim, imam neke svoje banke od pre sto godina i to mi radi ne vise od pristojnog...
Sintisajzeri, emulacije realnih sprava i neke nove, pa toga ima mnogo, ne verujem da ce neko moci da cuje razliku izmedju pravog B3 i DB-33, osim ako ne spava sa njim u poslednjih dvadeset godina...
The Grand i Mini Grand su dobri klaviri, ali opet dobro je relativan pojam...
E&W Strings je pristojan, ali tek za neku blagu pozadinu, takodje i drveni i limeni duvaci...
Uostalom slusaj sam pa odluci sta te najmanje nervira i to koristi, vremenom ces da otupis i bice ti sve lepo, poceces da se lozis na najnovije verzije tih instrumenata, na kraju izgubis svu kreativnost i prodje ti zivot sa jednom rukom na klavijaturi, a drugom na misu kojom klikces NEXT i tako redom preslusavajuci jedan po jedan VSTi...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote