Quote:
Originally Posted by Rista
Ja se ne bih ponosio da je srpska pesma "numa numa je", sto bi reko' moj ortak ta pesma ti je ko q...c. 
|
al eto je ipak bila svjetski hit...sta god ja , ti i tvoj ortak mislili o njoj...
Jedno je napraviti lokalni hit, hit u okviru drzave, hit u okviru regiona...a sasvim je nesto treće "ubosti" internacionalni hit...To, nazalost u pravom smislu niko sa ovih prostora nije uspio....Al Rumuni su uspjeli sa "Numa, Numa", pa kakva je-takva je...mi to ne mozemo iz dosta razloga....a jedan je to sto ucimo Švajcarce baknarstvu i prodajemo im sir. Francuzima prodajemo vino, a Njemcima pivo... treba ponuditi nešto za šta nisu maheri i gdje nas ne drze sve u malom prstu...Ljudi ovdje naprave pristonu pjesmu po nekim "svjetskim" standardima, al prosto ne mogu da skapiraju da oni toga imaju koliko oće...mislim da nikad, nikad, nikad niko sa ovih prostora neće napraviti ni RnB, ni RnR, ni ne znam ti kakav hit - pomirimo se da su to stvari u kojima su bolji od nas i uvijek će biti...najveće dostignuće je dokopati se kakave kompilacije ili 36-og mjesta na kakvom chartu (a, i to je puno). Uvijek sam bio za neko zdravo parenje nekog "svjetskog" zvuka i naših narodnjačkih foršpila...jedino se tako može nešto uraditi...a, dok se ne pojavi neko ko je spreman to da uradi kako valja - nećemo imati hita...