Thread: Kojeg ibaneza?
View Single Post
Old 25-02-2009, 03:24 PM   #58
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Kojeg ibaneza?

Quote:
Originally Posted by zlobisha View Post
Nadam se da si bar ti skapirao ?ta sam hteo reći u svojim postovima...
Ma skapirao sam, naravno. Samo kapiram da ovakve generalizovane priče zapravo nikuda ne vode. ?to ka?e MuZZy, ljude mrzi da odu i probaju instrument, a vala mnogi i očekuju od instrumenta da svira umesto njih.

Svojevremeno sam se po studijima često sretao sa Krletom (gitaristom Generacije 5, ne sa onim marketin?kim mađioničarem) po?to je čovek vazda bio rent-a-hand. I ?etao je neku Cort d?itru koja je u svačijim tuđim rukama zvučala potpuno ra?timovano. Mislim, doslovno ra?timovano. Valjda bio neki problem sa konjićem, nemam pojma, pa izmedju prve i svih ostalih pozicija to nije imalo mnogo veze s mozgom. Ali kod njega u rukama sve to radilo... bez do?timavanja između pozicija... Jbmlg.

@LAMPASH:
Nisi me ba? skapirao oko one priče oko Zeppelina - slu?ao sam ja njih i ranije i sve mi je to bilo super, nego sam tek pre par godina shvatio koliko je to neuhvatljivo i jedinstveno dobro.

Nekako kao Ivo Andrić - zna? da je Andrić super, zna da uhvati detalj, pi?e te svoje celovite i pismene rečenice... a onda slučajno naleti? na neki istrgnut citat i ukapira? da sve to mora? da čita? ponovo, po?to si odjednom prona?ao neki potpuno novi sloj u pričanju... Ili Monty Python, svejedno. Neke stvari su toliko dobre da se isplati vraćati im se s vremena na vreme. ?to ne va?i za (na primer) Deep Purple ili Iron Maiden ili Metallicu ili...

Dodu?e, mo?da jo? uvek ne uspevam da proniknem u ovu poslednju trojku koju sam naveo, mada kad čujem istrgnute citate Deep Purple u koje sam se kleo kada sam imao 16-17 godina dođe mi da se upi?am od smeha...

Pozdrav