View Single Post
Old 21-02-2009, 04:55 AM   #71
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Studijski monitori i hi fi

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
I dalje pisem samo ono sto sam iskusio, A NE ONO sto pretpostavljam, odnosno, unapred (neprovereno) ocekujem, ili moje predrasude i predubedjenja... sve to mnogo lepo zvuci... kad covek nesto zamisli, pretpostavlja i ocekuje... ali kad malo ozbiljnije zagrebe po problematici.. i pocne da ulaze novac i vreme u svoje zamisli, predubedjenja i ocekivanja.... dobije se (mnogo?) realnija slika.
A sta to konkretno znaci ? Hoces da kazes da ako je nesto "monitor" ne mora da znaci da je super-cyber hirurska sprava... Naravno, slazem se. Samo mi se bavimo idealnim monitorom i idealnim hifijem - sta je to po cemu se razklikuju ? Idealno, kao sto smo vec zakljucili ne postoji, ali sve tezi necemu... Cemu recimo tezi neko ko izradjuje monitor, koji mu je krajnji cilj ? A onome ko radi HIFI ?

Nadam se da se ova opaska ne odnosi na mene, jer se i ja pomalo bavim izradom svega i svacega... Pricam naravno na osnovu mog iskustva. Mixao sam sa fabrickim hifijem, sa rucnim radovima kao i sa monitorima ( sta god to znacilo ) i zato sam se i uhvatio ove teme. Znam kako je bilo sa hifijevima, kako sa DIY... Mislim da monitori koje sada imam daju konacno ono sto sam godinama pokusavao da dobijem - kristalno jasan zvuk sa jasno primetnim razlikama u zvuku (secate li se da sam se zalio kako na monitorima ne mogu da radim jer cujem nesto na sta nisam navikao ? ) Ova prica sa monitorima moze da se nadoveze i na pricu o pro audiu i consumer audiu...

Mozda si ti licno otisao dalje od onoga gde sam ja stao i popizdeo i kupio renomirane monitore i sad sam kao zadovoljan njima... Nemam vise ni volje ni vremena da pokusavam da napravim svoj "ultimate sounding" sistem, ali sam siguran da moze i bolje od toga sto imam... Ulozio sam poverenje u odredjeni brend, iskesirao i zavrsio moje traganje za idealnim... Doduse, manjka mi nesto superniskog bassa...

Hifi fanatici su posebna prica i oni su postojali i uvek ce postojati. Mislim da je vecina nas ovde na neki nacin - audiofil.

Takodje se slazem i sa onim sto je locslo napisao... To je to u sustini, svi pricamo isto, ali opet ima replika...

Last edited by psionic; 21-02-2009 at 05:00 AM.
psionic is offline   Reply With Quote