View Single Post
Old 14-02-2009, 03:23 PM   #7
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: HDD velicina na papiru i na kompu?

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post
Siri pricu,molim te ... Odavno mi je jasno da specifikacije za audio jesu merene u idealnim uslovima,koji su u praksi nemoguci ... ali,da li moze neki info,u kojoj meri,i koga zaobici ?

Hvala,Pozdrav
Ma... bilo bi dobro da je TO problem sto ti navodis... konkretno sam mislio na mnogo bizarnije stvari:

- analogna balansirana veza, kuda i kako vezati "pin 1" unutar sprave (pre neku godinu su jasno definisali standard, posle duge i smarajuce kampanje vlasnika firme Rane, i jos nekih njegovih kolega)... dotle... svakakvi nacini su mogli da se vide (i cuju).
- Precizna definicija digitalnog input i output interfejsa za Word Clock (ni do dana danasnjeg NIJE specificirana!)...

- Pre pet sest godina napokon definisan precizno hijerarhijski metod sinhronizacije u digitalnom audiju putem AES3 interfejsa, definisana je stabilnost takta i nesto manje detaljno obradjen jitter... (konkretno je rec o klasama DARS1 i DARS2)

itd... ni ne ulazim sada u pricu zasto se ulazne impedanse razlikuju od sprave do sprave, to je manje strasno...

I tek mozda posle duge debate.. mozemo doci do nekih performansi i specifikacija za neki kvalitativnu selekciju izmedju sprava... ono na sta sam ja gore mislio su fundamnetalne stvari... nevezano za performanse i "bolje" ili "losije"....

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote