View Single Post
Old 13-02-2009, 01:53 AM   #19
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: DILEMA: Koji mikrofon uzet?

To "ko je sta STVARNO koristio na snimanju ploce" nemoj uzimati zdravo za gotovo iz narucenih clanaka ili reklama.
Svi ti ljudi dobijaju novac da to kazu...
Istina je da se nekada snima na plasticnom mikrofonu sa buvljaka "iz tripa", a takodje se snima i na mnogo skupljim mikrofonima... Uglavnom...
Ako je dilema izmedju SE i Rode, moj glas ide za K2 jer sve sto sam cuo, a snimljeno sa SE mi je u najmanju ruku zvucalo "siljato" i "nervozno".
Za taj novac, pa i veci, tesko imas sta bolje od K2 (osim, ako nije kradena roba, a to i ne racunam).
Opet je pitanje kakav preamp imas, mada ako je dilema izmedju bas ova dva modela, svakako ostajem pri gore recenom.
Brauner Phantom nije losa kupovina, mada je malo skuplji od K2. VErujem da bih njega pre kupio nego K2.
Takodje nije skup ni Ametist, a dosta njih ga ovde voli (ja licno ne, sa zadrskom da nisam cuo Vintage izvedbu za koju sam, barem po onome sto ljudi kazu, cuo da nema bas ono sto meni smeta kod osnovnog modela).
To je vec stvar ukusa...
Eto, sad imas dovoljno materijala za razmisljanje, ako budes malo vredan, naci ces na forumu dosta primera, a imas ih i po raznim stranicama na netu...
Moras da cujes da bi doneo ispravnu odluku.

Ali ako imas "najbolje pesme", tebi je dovoljan i mobilni telefon jer imas nesto sto niko nema poslednjih godina...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote