Re: Pokazite vase izdavacke ugovore
Pa informciju mi je preneo covek iz Londona da je kao CD 3 funte, to mu dodje 3 eura, to nikada nije bilo, ali je problem u tome sto i filmovi toliko kostaju, znaci katastrofa za biznis, ako im se ispati da rade za tu cenu onda to samo moze da znaci da je cenaa pre toga bila potpuno nerealna, pa cd PGP u Srbiji kosta 450 dinara, znaci duplo vise nego u Londonu, ako su moje informacije tacne a jesu jer mi ih je preneo covek koga te stvari zanimaju i u poslu je organizovanja koncerata velikih.
Ali hajde da se vratim na osnovnu temu, ono sto je novo i meni jako interesantno to je da sam u izdavackom ugovoru pored interpretatorske naknade za objavljeni CD, video da se ugovara i prodaja putem kompjuterskih medija (internet, memorije i slicno), kao i naknada za koriscenje muzike kao melodije mobilnih telefona. Zakljucak je da se izdavacke kuce trude da odrze posao na bilo koji nacin u zivotu. Jos jedna zanimljivost u ugovorima jeste da to pravo koje dobijaju ugovorom vazi za ceo svet. Sta vi mislite o tome?
|