12-02-2009, 04:46 PM
|
|
Member
|
Re: DILEMA: Koji mikrofon uzet?
Quote:
Originally Posted by kravadinka
Upravo tako... K2 i NTK jesu cevni mikrofoni, ali na mnogo mesta na netu mozes pronaci informacije o tome za sta ta lampa sluzi i da ona zapravo nema neke velike veze sa samim zvukom, ali da ne ulazimo u tehnicke detalje, kako i sam imam Rode mogu da potvrdim da to bas i nije onaj warm tube sound koji se trazi i dobije kod pojedinih mikrofona.... nije bas da je ta toplina prisutna i kod Gemini, ali svakako ima vise karaktera i prisutan je onaj tube compresion...
Iako i sam imam Rode, pa ga jos guram sa tube preampom sto je meni zadovoljavajuca kombinacija u odnosu na ulozeniu novac, preporucio bih mozda neki linearniji mikrofon, ali u tom slucaju sa pravim tube preampom... E sad, pravi tube preamp kosta mnogo, iako ima nekoliko proizvoda koji su ovde veoma popularni, ne bih mogao da se slozim da izazivaju wow efekat, iako nisu bas jeftini...
Sto se tice preampa, tu je situacija jos teza, trenutno ne znam sta je to sto daje isto ono sto daju dve rucno pravljene sprave koje imam prilike cesto da slusam i da sa njima radim, jednostavno one zvuce neuporedivo bolje od svega sto sam probao, a ta razlika je toliko cujna da se ne moze nadomestiti nikakvim pluginovima, kompresorima i ostalim cudima... Ali, to je neka druga tema...
Za taj novac mogu da ti predlozim AT 4047 sa kojim imam iskustva i koji se pokazao veoma prezentnim, ali i pomalo hladnim ako ne ide na warm preamp, bar za moj ukus...
Ako vec odlucis da ides na jednu od svojih kombinacija, opet ti predlazem da napravis A B test i sam doneses odluku...
|
a kako da ga testiram, nemogu da odem u trgovinu i pita da malo snimam sa oba pa da onda kupim jedan, jedino šta mogu je pitat što više ljudi i zbrojit glasove za i protiv...
Inače više sam bio naklonjen onom SE Z5600 IIa nego RODE K2...
Last edited by tex viler; 12-02-2009 at 05:08 PM.
|
|
|