View Single Post
Old 12-02-2009, 03:17 AM   #4
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Default Re: Opet o 2 DAWa....?

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Prvo, ima li upste smisla sa danasnjim relativno jakim makinama razdvajati neke VST i Vienne na drugi komp? Takodje, fizicki bi mi znnacilo da module i klavijature pomerim malo od ose slusanja, taman da ih naredjam pored drugog kompa
Ako ima, posto mi drugi komp treba te treba (video nadzor i sl....), postoji li nacin da izmedju 2 DAWa ostvarim visekanalnu (vise id 2ch) vezu?

Npr, na master DAW ( na njemu ce biti ff800) bih voleo da snimim kao audio sve kanale sa MIDI-DAWa, ali da to ne traje satima. NPR ako uzmem neku jeftinu karticu sa ADATom (emu 1212m, npr), pa preko ADATa 2 DAWa....moze li da se sinhronizuju ADATom samo, ili mora S/p-dif?

FALA!
Ima smisla...
Kod mene su TRI kompjutera u sistemu. Glavni (G5, FF800, Logic 7.2.3, MidiSport 4x4 - sequencing + audio), PC1 (Logic 5.5.1, Multiface - sequencing + audio), PC2 (GigaStudio, Stylus RMX, Ivory, Multiface, MidiSport 4x4).
Iz Mekintosa 4 midi out-a (sa MidiSporta) u 4 midi in-a na PC2 (u MidiSport), tako sekvenciram GigaStudio (4 porta x 16 midi kanala = 64 instrumenta, iako nikada nisam u praksi iskoristio vise od 16)...
Midi out na FF800 ide u midi in na Multiface-u sa PC1, tako su mi dva sekvencera u savrsenom sync-u (MTC)...
Sva tri racunara su umrezena, pa Stylus RMX i Ivory "vozim" sa PC2 preko FX Teleporta (sekvenciram ih na PC1)...
Nisam shvatio da li na tom drugom racunaru imas neki audio interfejs, ili bi ga tek kupovao?
Kupovina nije neophodna, zato sto bi preko FX Teleporta (preko LAN-a) mogao da imas razne VSTi na drugom racunaru, a da ih "otvaras" u okviru glavnog DAW. Takodje mozes da "gonis" i Giga Studio (valjda se program zove Giga Teleport)...
Ogi is offline   Reply With Quote