Quote:
Originally Posted by NLP
Neka me Boggy ispravi ako griješim......
|
Ne gresis. To sto su mu ponudili, jeste prakticno standardni gradjevinski tretman, cekaonica, holova i cega vec jos.... slicna prica je i za kamenu/staklenu vunu i gips ploce.
@Fly888
To sto su ti rekli da ne treba da ocekujes "spektakl", hm... moze se reci samo da su ti dobro rekli, odnosno da su bili iskreni, jer to sto oni znaju da urade, nece napraviti spomenuti "spektakl"
U sustini, za akusticki tretman se koristi slican materijal, postupak je slican, cak vrlo slican za laika... razlika je u "neprimetnim" i "nebitnim" detaljima koje NLP nagovestava, i koji poskupljuju i komplikuju izradu, i cesto se moze imati problema sa izvodjacima, koji ce na svoju ruku "odluciti" da je sve to "petljanje" preterano i nepotrebno, jer ne razumeju zasto se to mora... (imao sam takav slucaj... cak su me optuzili kao "razlog" zasto (oni) kasne... i da ne gnjavim dalje...)... posao zna biti pipav i spor, a ljudima koji su navikli da nesto mogu da "slupaju" za tri dana, cesto ne odgovara da potrose tri nedelje na posao "slicnog" obima... i da se pri tom narade poprilicno.
Dodatna razlika je u kolicini materijala, koja je, opet, ponekad, neiskusnim izvodjacima neshvatljiva i preterana (ima ga vise nego sto ocekuju)....
Zato mislim da je najbolje SAM nauciti principe, projektovati, organizovati i nadgledati radove, ako vec nema para da se plati neko da to radi umesto investitora i/ili buduceg korisnika.
pozdrav
bogi