Di si Rasta, sha ima u Puli?
razlog zasto ti se to desilo je Disk Allocation. ProTools ima neke cudne metode, i realno voli da bude glavni i da se sve desava iz njega, dok je DAE aktivan. Ja sam recimo spalio dva USB sticka zato sto nisam uradio Unmount u njegovom Workspace manageru, mislio sam da je dovoljno da ga samo ejectujem. Dosta je osetljiv i imao sam veliki broj problema dok mu nisam nasao sta i kako, i gde paziti. Jos jedan sasavi slucaj - ostavio sam session preko noci da odlezi na ukljucenom kompu, a sesija je bila na externom hardu. Posto on ima neki auto-sleep za koji nisam znao, ujutru je bio neki ludi error, i nista nije pomagalo osim hard reseta. Ali ako ti je kao meni ukljucen Auto Save na svake 3 minute, dignes BAK fajl, pregazis originalni sa njim i vozi dalje.
E sad, sto se tice Rasta tvog slucaja - desavalo se i meni sto puta ista stvar - i ja sam kod sebe nasao resenje. Kada snimas session on je prvo verovatno na internom hardu. Ok, zavrsis i posle ga iskopiras na ext hard. Ali ProTools ako je zatvoren ne zna da ti se workspace promenio, i posle kad dignes taj isti session sa ext harda da nesto dosnimis, on ce opet napraviti folder na internom, i nastaviti tamo da snima. Moras da odes na Setup - Disk Allocation i da tamo namestis da i dalje zelis da sve to ide na ext hard. Naravno treba da bude na Record Enable hard, ne na Transfer. To takodje pravi probleme. Znaci samo pazi na Disk Allocation i sve OK, evo meni se opet juce desilo bas to jer sam u brzini zaboravio da checkiram tu opciju
E sad, back on topic - ako su svi fajlovi tu, ne bi smeo da ti pravi veci problem. Moguce da su indexi pobrljavili, e sad, probaj ako imas bekap sesije da dignes njih. Ako ne radi, onda idemo peske i malo sporije - otvori jednu blanko sesiju, ubaci sve audio fajlove u region list, i sve ih prevuci u timeline. onda izaberi Spot mode, i uzmi Grabber Tool, i klikni na svaki fajl posebno. Tada imas dole dugmic Original Time Stamp, i klikni ga. Uradi to za sve regije, i to bi trebalo da je to. Mada mislim i dalje da ce ti relinking pomoci, samo mu zadaj SAMO taj folder gde su audio fajlovi da ti skenira, ne ceo komp! Nadji checkbox sa tim u Task Manageru i strikliraj samo taj folder. 99% mora da radi, a ako ne, onda si bakzus, probaj peske ono. I naravno, probaj to i na nekom drugom kompu, ako imas Mac morace da radi, on bolje tretira index errore.
pozz, pisi jel uspevas stogod