Quote:
Originally Posted by NLP
Ne?to bih jo? dodao: adekvatno primjenjena akustika nije po?eljna samo u studijskim prostorijama, kazali?tu te filharmoničkim dvoranama!
... nego i u uredima gdje svi rade u jednoj velikoj prostoriji, pregrađene sa mobilnim absorpcijskim stijenama, isto u vrhunskim hotelima i njihovim ulaznim lobijima, restauranima, barovima..., na fakultetama i njihovim amfitejatrima
|
Da, i svaki od tih prostora ima svoje probleme koje treba resavati... zajednicko za sve je da tesko moze da se ostvari "univerzalni tretman", upravo zato sto prostori i problemi nisu isti u svakom slucaju.
Quote:
Originally Posted by NLP
i srednje velikim predavaonicama (ova riječ mi smrdi, nadam da me razumjete  ),
|
Ja razumem.
Quote:
Originally Posted by NLP
?kolske dvorane za tjelove?bu, u kvalitetnim klubovima i diskačima, muzejima,...
Iako u večini i realnosti to skoro ni?ta ne dr?i ali neki daju na to mnogo, tome primjerna je kvaliteta usluge, do?ivljaja ipd.
|
Koliko znam, poslednja stvar u Srbiji za koju je "kafedzija" (vlasnik/upravnik/direktor kluba, hotela, restorana ili kafane) spreman da izdvoji ozbiljniji novac je akusticki tretman...
U sustini, bilo ko, ko nije siguran u svoj sadasnji posao, odnosno...
nije odlucio da ce se time baviti do penzije, zato sto to jedino zna/voli/mora ... a ima potreba za akustickim tretmanom, po "pravilu" nije spreman ulagati novac u nepoktretnost za koju ne moze izvuci ni deo ulozenog novca, ako zazeli nekad da iz korena menja svoju delatnost u neku, koja nece imati preteranih potreba za akustickim tretmanom.
Prostor moze prodati/iznajmiti ili prestati da placa rentu... namestaj moze prodati ... tehnicku opremu takodje... ali ... akusticki tretman ne... to i dalje nikome "ne treba", barem za sada tako razmislja vecina, po nekom mom iskustvu.
pozdrav
bogi