hey hvala ljudi...yeah mobilni...u zadnje vreme mnogo mi je vishe intersantnije da snimam na razlichitim lokacijama...radje nego sedeti u studiju i chekati na bendove...a i prostorije za vezhbu se konstantno menjaju...posle par godina sedenja u studiju, poshto sam jedan od diehard frikova, shvatio sam da mi vodjenje studia oduzima svo slobono i neslobodno vreme...got no life but become a audiofile neard!!

...ovako, imam shansu da putujem mnogo vishe, improvizujem sa razlichitim prostorijama(acusticom microfonima i slichno)...he he prevariti naviku i ubiti rutinu...a i svaki album postaje mnogo vishe special...kolko za bend tolko i za mene...zavisno od; da li je to njihova prostorija za vezhbu, nechija vikendica, klubski prostor i slichno...vishe je dinamike, neizvesnosti i uzbudjenja ovako...mislim da je isto tako snimanje albuma na sasvim drugom nivou...mnogo je vishe entuzijazma, a i postiche mnogo vishe band team work..muzichari su mnogo vishe dedicated,mnogo manje svadja oko gluposti, vishe koncetracije, progresivnosti i imrovizacije...nepominjuchi da su mnogo vishe opushteniji jer postane njihov studio koji smo zajednichki zbudzhili, a samim tim produktivnost je vecha...josh kad snimka ispadne super, postaje jedan special album na koji su svi ponosni i sechanje na jedno divno druzhenje i ludu spontanu akciju...imam par pregradnih zidova, koje vuchem za sobom, da bih smanjio meshanje instrumenata u kanalima...
...yeah...kamuflazhna mrezha je instant 5 min decoration i chini sve mnogo vishe prijatnije nego sedeti u prototipe hladno sterilnoj office prostoriji, sa josh gorim poslovnim svetlima na plafonu...shto je primer na onoj slici...he he a i lepo je biti u DIY bazi protivodbrambene divizije against glamoure/dinasty/elite recording studios i komercialnog prenaduvanog/imaginarnog/bljak muzichkog buisnissa

...

...Da Amek konzula ima svoj flighcase, koji je ogroman u
.........rinu!@#$%
...morao sam da napravim specijalnu prikolicu sa specialnim roll & push vratima...Mixeta zajedno sa flighcasom kao da tezhi tonu i ima duzhinu oko 2.5 metra!!!
...hey Arthur...jedno pitanje...da li snimash gitare samo sa sm 57...?ok...razumem da je super za attack da gitare grizu, btw lichno preferiram md421 za tako neshto...ali chudno mi je da ne koristish neke extra kondezatore, pogotovo za brutalna lampashka pojachala...vidim messa boogie, predpostavljam heavy sound...sa dobrom acustichnom prostorijom
napanjenim njakalom to the edge, tako da zvuchnici/kutija dodju do izrazhaja, koji kondezator mikrofone postavljen na pravom mestu prozrokuje meni mnogo vishe prihvatljiviji puniji mesniji(body) i prljaviji raw zvuk to work with...pogotvo condezator iza kutije...probaj...obichno mi u final mixu ispadne da je to uglavnom nosechi zvuk a 57/421 su tu on top za detalje...ovako neshto...obozhavam drvenu(box) acustiku sa malim shupljim stejdzhom za extra bottom rezonaciju...