Re: Koliko dugo mixate?
Kod mene to ide malo brze! Ja uglavnom rjesavam miks u jednom danu. Tocnije, u radnom danu. Obicno dodjem u studio oko 5 popodne (prije ne mogu - dijete, vrtic, druge obaveze, blabla) i onda ostajem do kad treba da se mix zavrsi. Zna biti kompliciranih stvari koje se protegnu na cijeli sljedeci dan al to izbjegavam. Moja je teorija da ako mix ne zvuci dobro niti sutra onda ga treba srusiti i raditi sve iznova. Onda nesto fundametalno ne valja u tom miksu ili generalno u toj pjesmi. Previse mi se puta dogodilo da neki mix razvlacim i filozofiram nad njim po par dana pa na kraju svaki kanal zvuci sam za sebe savrseno ali kao cjelina je to sve govno.
Ne volim miksat istu stvar vise od dva dana. Na neki nacin su me rokovi za predaju materijala na to navikli da nista ne smijem razvlaciti. Prvo me to nerviralo, a onda sam shvatio da tako zapravo uvijek dobijem bolji rezultat. A nisam uopce povrsan! Nista ne ostavljam "na pola". Nema sanse da pustim van nesto s cime nisam 100% zadovoljan! Al dodje to i s praksom kad uhvatis seriju od 3 tjedna samo miksanja svaki dan, onda neke stvari uđu pod prste i idu brzo.
|