Quote:
Originally Posted by conn
Hvala na kritici. Sto se tiche bass bubnja, ovih dana cu probati onu foru sa zvucnikom pretvorenim u mic pa cu javiti rezultate.
Inache sam bubanj je ozvucen klasichno overhead na otprilike 1m iznad chinela i za bass bubanj Stagg mic iz kompleta za bubanj. Overi su Behringer C2. Sam bubanj stoji u "sobi za bubanj" koja je jako mala ali su solidni rezultati. Kako sam ja ovde novajlija kada budem provalio kako da okachim fotku biche i fotki.
Jos jednom, hvala
|
Kada se bubanj snima na taj način (OH + bas bubanj) ponekad nije lo?e okrenuti fazu na micu od bas bubnja. Zna da bude vrlo korisno (ponekad). Mada, meni se i ovako sviđa. Dodu?e, malo bih suzio panorame na overheadima, nekako imam utisak kao da stojim ba? kod bubnja, a prostorna slika (roomy sound ?to ka?e Bitch) sugeri?e potpuno suprotno.
I da, klavir je nekako "svuda". Na momente pomislim da je takav patch, na momente mi se učini da je panovan a da ima neki prostor na drugoj strani, ali generalno bi bolje bilo da ima jasno mesto u panorami. Ustvari, "bolje" ne znači ni?ta, govorim o tome kako bih ga ja tumačio u mixu.
Sve skupa - jako udobno i ugodno za slu?anje. Ustvari - meni se jako sviđa.
Pozdrav