Quote:
Originally Posted by AcaHari
Ok Boggy,i dalje se ne slazem sa tobom u povodu knjuge,ali se slazem, da ako ste tako odlucili, ovo ostane cisto mesto bez piraterije, to su pravila i ona se postuju.
|
Normalno je i ljudski ne slagati se sa nekim i u tome ne vidim nikakvo zlo, naprotiv,... ali ... pravila nisam pisao ja, nego onaj koji je morao da uskladjuje pravila Foruma sa zakonima Republike Srbije, za koju se obojica slazemo da je siromasna, ali doticne zakone IMA.
Quote:
Znanje je moc i to je ono sto nas i rukovodi da i dalje ucimo i citamo a posto si dosta mladji od mene, onda i ne znas da smo mi kad smo bili na studijama radili na sapirografu knjige koje nismo mogli da kupimo i to je tada bilo smatrano za bogohuljenje,vrstom piraterije jer se skrnavila knjiga , skripte ni pod razno nisu odlikavala pravu ilustrativnu vrednost knjige, i da vise ne pricam o stvarima iz nekih vremena,kada smo stvarno bili deo Sveta.
|
Mislim da si oko desetak godina stariji, znaci, prosao sam delimicno kroz probleme sa knjigama prilikom studiranja, jer kako su godine studija odmicale, i bile strucnije, tako je knjiga bilo sve manje i manje, uglavnom fotokopije fotokopijinih fotokopija, na kojima su se jedva razlikovala slova.
Najveci problem je sto interneta nije bilo ni u masti... tako da... ne brinem se ja preterano za danasnju "omladinu"... kome sta treba, ako STVARNO zeli... naci ce nacin da dodje do toga. Ako ne zeli da se potrudi onda mu knjiga "na tanjiru" ni ne treba...
Mislim da je problem i to, sto si se uhvatio za oblast i knjigu koja inicira
vecini nezamislive troskove (za nase prilike prevelike... u najmanju ruku) da bi se znanje iz knige sprovelo u delo... inace je mrtvo slovo na papiru. A znanje jeste moc,
ali samo ako se ima sredstava i prostora za primenu tog znanja... u suprotnom... na zalost... postaje i ostaje bezvredno, i to pricam iz svog, licnog, iskustva, ni najmanje ne zelim da "popujem", sto znaci da mi se ne jednom desio slucaj u zivotu... koji izgleda, otprilike... "super je sto ti to sve znas... ali sta ce to nama... (mi smo sirotinja...)". Pri tom da napomenem da pisem iz rodnog Beograda, Republika Srbija, a ne iz neke druge drzave... sve vreme zivim u toj siromasnoj Srbiji... tako da imam ponesto iskustava za sve ovo vreme, iako sam "dosta mladji".
Quote:
Postovacu pravila foruma,...
|
HVALA!!! Nista licno protiv tebe nemam i zelim ti sve najbolje!
pozdrav
bogi