Re: Rackirani MCI JH500 preamp/eq
Dakle Rogi je provalio u cemu je stvar, ja sam naime "mladost izgubio" na MCI 500-mixerima, kako kaze Rogi "bijelim" (u stvari su svetlo kremasti, sto kazu "bezh") koji su bili instalirani u studijima V i VI u Beogradu, zato se slazem sa Rogijem kada tvrdi da se to odnosi na A seriju (Jos se secam bolova u krstima kada smo ga unosili kroz ulaz, sada je to Cineplex Tuckwood) Ne mozete ni zamisliti kolika je to tezina, nas 6 se bukvalno iskilavilo uz stepenice. Prvih godinu dana smo bili zaista odusevljeni, i ja naravno, ali sam kasnije poceo da gostujem po drugim studijima u bivsoj Jugi, a i po Evropi. Kada sam prvi put "tviknuo" EQ na NEVE stolu (neki VR, zaboravio model) shvatio sam sta znaci DOBAR EQ, u malo manjoj meri to se desilo i sa SSL-om, ali me je uvek nervirao sto je malo tvrd i metalast (G serija) ali NEVE VR, i jos vise AMEK 9098i, to nije filter, to je BOZIJI DAR!!!
U jednom malom studiju blizu Minhena sam prisustvovao mixu jedne numere koju sam ja aranzirao, i tamo video (i cuo) jedan mixer firme ADT (valjda) model je bio "MAGNUM"
Taj filter je CUDO NAD CUDIMA, u isto vreme i prefinjen, i softan, i mocan, NEVEROVATNO. mada sam mozda bio pod prejakim utiskom, voleo bih ponovo da vidim i cujem taj MAGNUM, ali sam cuo da je jezivo skup. Da se vratimo na MCI...Cak i sa direkt boxovima koje smo u to vreme, a i kasnije imali (bili su "sescom", BSS, i D&R) rezultati nisu bili senzacionalni, cak i kada smo koristili insertne tacke odmah posle Mic Ampa, a linijski ulaz je bio bukvalno OCAJAN za sintove, mada moram da priznam da u zivotu nisam video ni cuo Mixer koji toliko headrooma ima, ukljucujuci i SSL, bukvalno mu ne mozes nista, cak i kada su plazme stalno u "crvenom", neverovatno!! (to je najverovatnije upravo rezultat tako visokog bipolarnog napona od +/- 36V!) Dakle po meni, ako se ne dira EQ (ocajan) i ne koristi line input MCI je ODLICAN.
Last edited by slowstar; 02-02-2009 at 09:42 PM.
|