View Single Post
Old 02-02-2009, 07:27 AM   #3
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

Default Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti

Marko... niko nije sveznalica... svestan sam koliko je ovakvih i onakvih na vetsu i koliko je takvih na fdu i karicima i svuda...
ne mozes sve znati, ja se ne stidim sto neke stvari nisam znao ili ne znam... neke stvari me zanimaju, neke ne... i tu je jasno sve... zato i svi ti sa avt-a znaju kolko znaju jer ih to ne zanima (dovoljno)...
da sam cekao da me skola nauci ne bih nista znao... pored skole, potrebno je veeeeliko interesovanje... i sreca naravno...
diploma je meni u steku, pa ako nekad zatreba (takmicenja radi), ja je vadim i bivam kvalifikovaniji, nebitno dal znam ili ne... a u svakom slucaju, nije mi zao ni DINARA koji sam dao na skolovanje... naucio sam neke stvari, ne iz produkcije muzike, vec iz akustike, stekao nove prijatelje koji se zanimaju za istu stvar kao i ja... znam profesore, od kojih uvek mogu da zatrazim neku pomoc ako mi zatreba u vidu literature i slicnog koje ima u zavidnom nivou na vets
eto to je ukratko sta dobijes na vets, pored (ako si zainteresovan) minimalnog znanja koje je potrebno da pocnes da radis neki posao...
ja se za svoje znanje ne bojim, to sto znam, trudim se da prosirim i naucim jos nesto na ovakvim i slicnim mestima...

jbg, jos jedna stvar je zapravo dokaz o interesovanju... onu akustiku Pravicinu (knjigu) u vreme pre nego sto sam polozio ispit procitao sam 2 (dva) puta, dok sam je posle polozenog ispita procitao bar 4,5 puta... nije onda kad mora, vec kad oces...
zato Phille, imas dosta udzbenika na netu, potrazi, procitaj o osnovama postavljanja mikrofona, malo o miksu, pa ce ti biti neke stvari jasnije... ako si brz u nuendu to je + jer brzinu moras imati da bi svakodnevno usnimavao po vecim studijima... (brzina se stice vremenon)
kapiram da ti nije onda onaj moj savet dobar, jer imas vec diplomu u dzepu, sto je dobro, na neki nacin imas neku "sigurnost"... a sto se tice studija, ako si dobar covek, poveci freak za ovu tehniku, i imas zivce celicne, a to sve moras imati, mogu da pogledam jedan fin studio gde mozes da naucis nesto, a i da radis pa da ne bude posle, ja bih hteo al nemam gde...
pozdrav!