Thread: Magda
View Single Post
Old 29-01-2009, 12:08 PM   #3
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default Re: Magda

He, he. Hvala Vaso, ali će? se samnom smijati zajedno kad sada pročita? kako je nastalo :
Tra?io sam mp3 na internetu da poslu?am malko, kad naletim na nekakav sajt, mislim iz Bosanskog ?amca i na njemu nekakvi besplatni midići. Nikada ih nisam koristio ; čak ni na aran?eru, jer sam ga koristio uvijek kao sint.
skinem midić, poslu?am, a ono ko automatska pu?ka - sve prekvantizovano i smije?no. Ali, de, raspakujem midi i ostavim bubanj, a ostalo uradim ponovo. E, kada sam eksperimentisao, onda sam poslo?io sve neke besplatne efekte, gitara k'o Jolana (nek izvini ko jo? trza po tome), pa onda bespl. kompr., limitera, ... , bla, bla bla, ... pa na kraju to sve samo dignem u TR-3. I to je to. stvarno je smije?no kada gitaru glumi? sa izrazitim trzajem - kao da svaki ton otkida? ?icu .
A bubanj nisam htio raspakovati, nego malko popravih da ne bude prekvantizovan, i postavih EZ i smiksah na njegovoj mikseti u jednom traku.
Dobro, htio sam da zvuči starinski ; ali ovo je ba? lo?e i stvarno htjedoh baciti.
Da sam i?ao na du?i bas, puno ima dugih nota u pozadini, a klavir je nedemfovan pa bi se sve pobrljalo. Ionako je ubrljano radi lo?ih VSTi i VST. Opet, mo?e se poslu?ati. .
alfom is offline   Reply With Quote