View Single Post
Old 26-01-2009, 01:04 PM   #3
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default Re: A sta mislite...

Ne bi trebalo da ispadnem heretik ako napišem da su svi VSTi još uvijek daleko od prave stvarnosti kada su u pitanju 'prirodni' instrumenti.
Plastika cinci-linci da, ali od živih su daleko.
Nemam drugih nego VSTi, pa se pojedem živ radeći raznorazne kompromise na račun kvaliteta i nikada nisam zadovoljan jer bih htio jedno a uradim drugo, jer tako moram.
Kada dođem s' posla napisaću u edit svoju listu. ali, još jednom : daleko je Sunce.
Old Scool snimljeno je predivno za mix. Bar radeći mix za BoZo takmičenje bio sam više nego oduševljen kako se sve lijepo slaže i sjeda u mix, bez nekih većih intervencija i izmišljotina, a zvuk - boli glava.

edit :

1. Klavir - Zavisi od lage : znam od jednog uzeti 'lijevu' a od drugog 'desnu' ruku i uglavnom koristim one koje pominje većina : u zadnje vrijeme sam pronašao par dobrih na Sample Tank 2 (ili 3 - zaboravih oznaku ovog posljednjeg). Kad mi se ne sviđa ni jedan, snimim sa synth-a.
2. Gitara Real Guitar, ponekad onu Steinberg automatizovanu Virtual Gitarist, za acc. Za električne sve dostupno sa svim dostupnim fx. I nijedna mi se ne sviđa.
3. Bas gitara : dosta sa ST2(3) ; sa svih ukinem 'fabričke' efekte, pa onda proberem,
4. Bubanj : Add i EZ. Dodatke kao wav korištenjem Baterry onog prvog ili čak onaj LM-7 što preuzima wav sampliće,
5. Sint : Hyper
6. Gudaci : EWQ, Miroslav (koji mi se uglavnom ne dopada), i na Kontakt stare gudače na mislim 19 CD, što dobih od Ivana ; ti su mi možda ponajbolji,
7. Udaraljke : Culture i šta stignem. Ali, uglavnom mi se ne dopadaju,
8. VST sampler , Kontakti, STi
9. ništa
10. Ostalo : u zadnje vrijeme dosta Magixovih VST i VSTi.

Last edited by alfom; 26-01-2009 at 03:06 PM.
alfom is offline   Reply With Quote