View Single Post
Old 26-01-2009, 11:55 AM   #45
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Najskuplji komad opreme za koji mislite da je smece?

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
da, mislim da je nt1000 smeće, al ne ulazi u ovaj topik jer mu cena savr?eno odgovara, i kome treba NEKI mic za te pare, slobodno nek ga uzme, radiće mu fino. Ali na debljim i tamnjiim glasovima, pakao je osvetleti ga da legne u mix, i da prestane da zvuči ko da pevač gaji sitno rendane čepove za pivo u grlu. A na ?enskim vokalima, mislim na svetlije i tanje, jo? se i da pre?iveti, ali uz ozbiljan eq na visokim, da ne bi morao da je krijem duboko u matrici. C414 gold, ima mnogo manje govana na visokim kad se osvetli, ali dalje zuji i iziskuje po?ten equalizing da se dovede u upotrebno stanje. Na ?enskom glasu koji sam juče mixao, već mi je odlično legao (devojka peva tiny voice), bez dodavanja visokih, sa veoma malim ?tipanjem na oko 4khz. Sve je to ok, ali taj 414 ko?ta oko 5 puta vi?e nego nt1000, i nikako ne opravdava tu razliku u ceni. Naročito kad se zna da se za te pare mo?e nači mnogo prijatniji Amethyst ili čak i neki jeftiniji neumann. O K2 i da ne pričam, da ga ne uvredim ovim topikom
Ja pricao onda na onom topiku da je smece, kad je trebalo da ga uzmes, al me napraviste na budalu...Ja sto sam miksovao sa njim snimke, imao sam problema sa visokim...Snimci koji su mi stizali sa njega su bili sa previse visokih, odnosno ne previse, nego sa sjebanim visokima, bili su muski duboki rep vokali, a bas opseg je bio katastrofa mumlanje, i bila je prava steta sto sam morao dosta da oduzimam basove sa vokala, pa je vokal po meni nekako "providan"...Dobro tu ima i soba uticaja ali su vokali snimani close miking naravno, i nikako mi se nije dopao..
Jan is offline   Reply With Quote