Re: Maksimum kanala preko usb-a?
jes vala, sale, pitaš me kolko kanala , ja kažem 8 do 10, šta ti nije jasno? Nisam koristio taj ZED thing, nego sa kompa koristio Passport kao HDD na koji snimam, i radilo je najnormalnije. Dakle, to je odgovor od samom USB standardu (mislim da je tačna cifra 480mBit po sekundi). I da, Onyx FW snima 16ch na komp i to bogami radi i na 88.2khz samplerateu, svih 16ch na komp i 2 nazad (snimao ceo sešn tako u utorak). e da, FF800 slika 10 kanala in i 10 out sa sve 192khz samplerateom, bez veće frke. A na manjim samplerateovima on šalje preko 20 nešto kanala ako koristiš i ADAT input-outpute.
Mackie Onyx preampi rade skroz ok za te pare, čak ni ta konverzija nije uopšte hrđava. Jedina mana je upravo routing (nepostojeći), i nedostatak bilo kakvih digitalnih input-outputa što te tera da koristiš njega kao jedini ASIO, a mega veliko drkanje je to što vraća samo 2 kanala (master) sa kompa na mixer u slušanje, pa i ti i bubnjar npr imate identičan mix u slušanju (ukoliko čovek oće da čuje klik iz nuenda ili neki pilot kanal). Postaje prava zavrzlama organizovati valjan monitoring u tim uslovima.
|