Re: pitanje za fender uop?teno
Ajd? da malo iznesem svoja iskustva o 7ender bass gitarama, pošto ih dugo pratim, sviram, volim, pa... rekao bih da ih i poznajem.
Tačno je da se 7ender ne kupuje dok se ne proba i da su medjusobno jako različiti komadi čak i iz iste serije. Ali... to je 7ender i to je za njih normalno. USA standard i symbol kao i npr. Levis 501. Ima i lepših i skupljih, ali 501 je 501 i ko to voli, drugo ga i ne zanima. Tako i Fender, Zippo upaljač itd.
Ja bih pogledao taj iz 1979!!! Tačno je i to da su serije iz 60-ih i 70-ih fantastične i da su generalno gledano bolje od novih. Ako je dobar komad i ako nije sjeban, kupuj to!!! Cena od 1200 nije velika za tu gitaru, a napolju su i više. Srbija ima retku privilegiju da se kod nas još uvek da iskopati po neki stari Gibson, ili Fender za znatno manje pare nego što to košta u inostranstvu. Retko, ali da se naći. U konkretnom slučaju, sve zavisi u kakvom je stanju gitara, da li je originalna i kakva se "pogodila"... Sve to ne znaš dok ne probaš.
Ja bih više nešto iz 60-ih, ili 70-ih, nego novog Fendera... Sad... ti sam odluči. Ponavljam: -POGLEDAJ I PROBAJ GITARU!!!
Tačno je i da Mexikanci sviraju za sve pare... rade super, ali ne bih baš poredio Mexikanca sa pravim Fenderom...
Inače, sam sviram Japanskog Fendera iz 80-ih. Model Jazz Bass Special. Danas Fender proizvodi tu gitaru pod imenom "Duff McKagan Model", sa Daff-ovim potpisom, jer je upravo Duff iz Gunsa proslavio tu gitaru , a svirao je baš Japanca. U to vreme su Japanci otkupili celu firmu, posedovali je tih nekoliko godina, pa su je Ameri opet kupili nazad.
Naleteo mi je tada dobar primerak, zadovoljan sam gitarom, čuvam je i ne menjam. Voleo bih, pored nje, klasičan USA Jazz, upravo starije serije... ali... o tom po tom... kada izleti, ako izleti.
Koliko Fender gitare znače u muzici govori i to koliko ih muzičara svira, koliko je albuma snimljeno sa njima (nemoguće je izbrojati), ali i to da se najzastupljeniji magneti na bass gitarama zovu Precision i Jazz magneti, po Fenderovim modelima, a ne npr. Sound Gear, Musician... itd... magneti.
|