View Single Post
Old 25-01-2009, 10:00 PM   #52
Coconut
Member

Coconut's Avatar

Default Re: lap top za nastup

Slazem se sa Slowstar-om da je preporucljivo videti sta koriste poznati live izvodjaci, to je iskustvo iz prve ruke. Medjutim da se apple ne krsi.... ako ste bili na Underworldu na Exit-u culi ste jedan veliki baaam kada im je pao citav sistem....Sto se prozorcica tice tu jeste jako bitna optimizacija to jest iskljucivanje apsolutno svega nepotrebnog narocito na IRQ-u na kojem se nalazi zvuk.

Ja koristim za dj nastupe MSI S270, 3 god star 12-inchni notebook sa AMD turion procesorom na 1.8 mhz, ableton live, m-audio fw audiophile i behringer bcr 2000 kontroler. Nazalost MSi ima samo mali fw ulaz, tako da sam kupio pcmcia karticu sa dva fw izlaza sa TI cipom na sebi. Iako sam iskljucio sve dzidza bidze na xp-u desilo mi se 7-8 puta da se ableton live totalno zaglupi. Sta je razlog tome - ne znam ali je verovatno u vezi sa vise puta pomenutim fw cipom na notebook-u. Da mi zivot ne bude dosadan potrudio se moj MSI posto mu lagano crkava elektronika u monitoru...tako da mi je svaki nastup blago uzbudljiv sa nestajanjima slike.....tako da se prikljucujem Alavuku u potrazi za novim "ljubimcem"
Coconut is offline   Reply With Quote