View Single Post
Old 24-01-2009, 06:30 PM   #14
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: monitori na maximumu

ja sam dok sam imao aktivne monitore drzao volume pot na pola, i nikad nisam prelazio -10 db interno..

mislim da postoji mogucnost i da se zbog malog klipa sprzi amp na ulazu.. tako da, ne bih nikad drzao na -0.1 ako nemam dobar limiter (uvek) na izlazu.. jednostavno, desi se da kada "odmutiram" neki kanal u sx-u da pukne mnogo glasnije nego shto bi inache trebalo, jer battery i shta god od vst-ova izgleda da puste ponekad i zvuk koji je preskochen dok je bio mutiran.. iz nekog razloga.. bar mi se tako chini..

a kad sam umoran, desi se da npr ugasim poslednji kompresor na npr doboshu, i naravno zaklipuje mi signal dok ne stignem da zaustavim traku.. il jednostavno, sklizne mi mish i dignem regler mnogo vishe od onoga shto sam zeleo.. tako da, ne zelim da ni moja greshka ni kompjuterski zabod prouzrukuje crkavanje monitora/pojachala..

sad mi (pasivna varijanta) stoji out na karti na -8, amp za monitore na polovini, a izmedju je big knob kod kog retko prelazim prvu chetvrtinu.. nemam potrebe za glasnijim monitoringom, pre svega..
HeatMan is offline   Reply With Quote