View Single Post
Old 24-01-2009, 02:31 PM   #33
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Produkcija violoncela i klavira

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa stereo mikrofoni su mahom koincidentni (M/S ili XY), tj. primaju zvuk u istom trenutku, a stereo par može biti koincidentan, a i ne mora... može da bude manje ili više razmaknuti par... može i Decca Tree (tri mikrofona, što je dvuckovic već pomenuo u ovoj temi), a može i dummy head... Učio si to u školi, jel' da? Evo, sad će opet da me banuju pošto prozivam po liniji obrazovanja
shto znachhi shta? stereo par je upotrebljiviji? inache vidim da nabrajash mikrofone koji postoje ali ne i da prichash shta raditi sa njima.

bash bih voleo da vidim kako snimash violonchelo sa dummy headom.

Quote:

Da, snimao bih bubnjeve (i snimao sam ih, dok sam bio profi snimatelj) i jednim mono mikrofonom, i jednim stereo mikrofonom... e
voleo bih da chujem to..

Quote:
Nisu svi muzički žanrovi isti, pa ne zahtevaju isti tretman instrumenata. Mada, priznajem da nijednom žanru ne treba pristupati dogmatski - može i ovako i onako. Niko ti ne brani da snimaš kako god želiš. A niko te ni ne sprečava da probaš neke varijante koje ti se trenutno čine besmislenim...

Pozdrav
naravno, slazem se. samo shto je u ovom sluchaju, varijanta jednog mikrofona besmislena..

btw, ne napadam te.. nego mi nisi jasan sa ovom celom prichom..

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
Koliko sam ja razumeo sve zavisi sta snimas.

Ako snimas pop muziku, fazon je da uguras pevacici ako moze kako mikrofon u usta da se cuje koliko plombi ima dok peva, jer akcenat nije na realnosti nego na napucavanju dokle god je moguce, dok imaju neke vrste muzike kao sto je ova o kojoj je tema, gde se trazi samo realizam, dakle ako ne sedi neko iz publike odmah pored dobosa ili cinele, onda nema ni potrebe da mic stavljas tamo ... ako je sala naravno kako treba i niko ne gresi u svirci i bla bla ...
ako snimash pop muziku fazon je da snimash da bude kvalitetno. da snimish da bude dobro snimljeno. i da mozesh posle da iskoristish taj snimak. nachin na koji cesh ti uraditi taj deo posla je tvoja stvar..

uvek cu biti pri tome: bolje da ljulja nego da zulja.

shto vishe "mesa", to bolje po rad..

a vi svi sigurno znate shta je kontrafaza i kako reshiti problem sa istom..

Last edited by HeatMan; 24-01-2009 at 02:40 PM.
HeatMan is offline   Reply With Quote