View Single Post
Old 23-01-2009, 05:01 PM   #33
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Produkcija violoncela i klavira

ja bih samo hteo da priupitam kome je to palo na pamet da snimi klavir sa jednim mikrofonom, pa chak i cello sa jednim?

mislim, ako kompozicija sadrzi samo dva instrumenta, onda se treba truditi da oni popune stereo sliku shto bolje.. i da ima shto vishe materijala za rad..

muzika je ok.. mix.. shta ja znam.. ja se ne bih preterano smarao sa tim.. ostavio bih da zvuchi kao demo kad je vec neprofesionalno snimljeno..

cello bi mozda mogao da proshirish tako shto cesh ga baciti na josh dva kanala i odraditi veliki highpass (ovo sam odredi kako treba da zvuchi).. i ta dva kanala malo pomeriti u vremenu stishati i potopiti u reverb.. docice do blage kontrafaze sigurno (zavisi od toga koliko si pomerio u vremenu i koliko si ostavio "zdravog signala"), ali mislim da valja probati to ako nemash bolju opciju..

klavir.. stvarno ne znam shta mozesh da radish sa snimkom.. uzasno je snimljen.. da postavish neki gateovan reverb srednje duzine.. da hvata samo najjache odsvirane tonove, i da ima sporiji odziv..

uff.. ne znam.. kad vec imash dobar klavir, cello.. pa potrudi se.. ozvuchi sa shto vishe mikrofona pa kakvi god oni bili..
HeatMan is offline   Reply With Quote