View Single Post
Old 23-01-2009, 11:17 AM   #7
Max
Pro Member

Default Re: Software kompresor?

Quote:
Originally Posted by drzox View Post
Sve ja kontam i iz prve i iz druge poruke i znam da signal prvo ulazi u kovertere pa onda u softverski kompresor i ako ide preko 0 u konvertere onda ide ,ali zasto taj snimak na usnimku u traci nije izoblicen kad ga snimam sa soft kompresorom na inputu ne na traci?
Zato sto waveform ne prikazuje ono sto je na konverteru , nego ono sto je proslo kroz input kanal .....

Quote:
Originally Posted by drzox View Post
Ako je tako kako ti kazes Max ,a predpostavljam da jeste (24 bitni usnimak ima 144 db headrooma) onda mogu postaviti input na preampu tek toliko da mi i najaci pasevi dolaze do -6 db ,i kasnije to digitalno dizati do maximuma bez da pokvarim kvalitet?(samo sto su tada uvodni pasevi tihi da ih "skoro jedva" vidis na waveformu-ne bas ovo je bukvalno ali su veoma mali)?
Tako je .... mada ne bi trebalo da je tako drasticno da se skoro ne vidi ..... U svakom slucaju , ako se dobro CUJE onda je sve dobro .... sta se vidi a sta ne je samo pomoc ( vizuelna ) ..... s

S' druge strane , mozes ti i da stavis kompresor na audio kanal ( ne onaj na kome snimas ) tako da opet cuje glasno i kompresovano ...... a snimas bez nedirnuto .... ( lepota kompjutera )

Last edited by Max; 23-01-2009 at 11:19 AM.
Max is offline   Reply With Quote