Thread: HDD Setup?
View Single Post
Old 21-01-2009, 10:34 AM   #4
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: HDD Setup?

Po meni je greska koristiti 160GB disk kao sistemski, iz razloga sto su ti manji diskovi najcesce starije generacije, te su nesto sporiji za sam OS. A posto svi ozbiljniji i veci VSTi instrumenti koriste disk streaming, ne bih ga koristio ni za to. Tek za usnimavanje trekova bih odvojio ovaj manji HDD, jer se pokazalo u praksi da je usnimavanje trekova i njihova obrada najmanje zahtjevan task za danasnje hddove (osim ako se snima preko 32 kanala sumultano u 192/32).

Moj poredak bi bio sledeci:

Prvi 750 disk podjeljen na dvije particije. Prva particija manja 40GB i na njoj drzati samo najosnovnije sistemske podatke (cak i VSTi folder prebaciti na drugu particiju, ukoliko se koriste alatake za imaging jer to smanjuje kolicinu podataka na sisemskoj particiji i proces bekapinga moze da se odvija brze). Druga particija za VSTi instrumente....

Drugi 750GB za bekap i audio usnimavanja...

Treci od 160GB izbaciti u potpunosti iz sistema (jer mu je velicina zanemarljiva i zauzima, pishti, zagrijeva se bezveze). Ukoliko se mora iskoristiti, koristiti za audio usnimavanja...

Toliko.
Poz

diviner is offline   Reply With Quote