Quote:
Originally Posted by Ogi
Onda se pojavio "Majestic" (Yellow tools) i olaksao mi zivot...
|
Yellow tools je najbolja moguća bass gitara, a da nije kvalitetna živa bass gitara u rukama pristojnog bassiste. Čak, ukoliko nema potrebe za raznim glisandima i sličnim zezalicama, pre sam za "Majestic", nego za bass gitaru kojoj žice nisu u stanju za snimanje, a (nažalost) često ljudi snimaju sa svakakvim žicama i sačuvaj me blagi Bože instrumentima. Još ako taj koji svira "nema ruku" , pa nije ujednačen i precizan... stvarno je bolje napisati bass, ili ga odsvirati na klavijaturi.
Ne baš tako retko, dodju mi sa katastrofa bass gitarom i onda problem najčešće rešim tako što im pozajmim svoj bass, a ako ovaj ne svira kako treba, a mene mrzi da se bakćem, ili se insistira na liniji koju ne mogu, a nekada i ne želim da odsviram (jer je kretenska), onda je "Majestic" najbolji izbor. Bio... jer, nažalost, "pripitomljena" verzija ne radi sa višejezgarnim procesorima

Nova verzija pluga radi, ali je još nisu "pripitomili"
Ako je potreban kontrabass, najradije bih lepo pozvao svog prijatelja Vladu Karadžova, ili tako nekog, pa neka odsvira, ali, ako projekt ne zavredjuje tako nešto, onda lepo "Trilogy", jer "Majestic" ne sadrži kontrabase. Zato se i ne postavlja pitanje koji je od ova dva VST-a bolji... Nadam se da će "Spectrasonics" opet odraditi posao kako valja, jer... sve što oni urade je o.k. Od Akai diskova svojevremeno, odakle bih izdvojio "Symphony of Voices" ediciju, preko "Trilogy", "Atmosphere", "Stylus", "Stylus RMX", "Atmosphere"... do "Omnisphere". Verujem da ni sada neće biti promašaja...