View Single Post
Old 19-01-2009, 02:24 AM   #14
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Default Re: Goodbye Trilogy..Welcome Trilian..

Quote:
Originally Posted by allegrosteva View Post
Znam da sam mozda malo previse pristrasan jer je to moj instrument ali-BLJAK.
Najgore odsvirana jolana ce mi biti srecnije resenje nego to, isto kao sto poludim kad cujem fake dist gitaru (bilo otkucanu, bilo odsviranu preko klavijature), a sve cesce to cujem na tv-u i radiju. Sta bi sa groove-om i feeling-om ko da svi polako zaboravljaju na to, pa jel toliko tesko odsvirati?
"Groove" i "feeling" nemaju previse znacaja u muzici koja je, nazalost, u 95% slucajeva kvantizovana... sa druge strane, ostalo je veoma malo gitarista koji NE IMITIRAJU "Virtual guitarist"-e i slicna dostignuca moderne tehnologije...

Sto se "Trilogy"-ja tice, koristio sam ga kad se pojavio - jednostavno, nudio je vise mogucnosti od ostalih "bass-library"-ja (artikulacije, automatika, layer-i)... u miksu sam UVEK imao problem da ga "ukrotim" - zahtevao je radikalne intervencije ekvilajzerom (obavezan hi pass oko 80-100 Hz, gomila uskih cut-ova u kriticnom low-mid spektru) i razne akrobacije sa kompresorom da ne bude preglomazan... svaki preset zvuci fenomenalno, ali samo kada ga slusam samog, van matrice...
Onda se pojavio "Majestic" (Yellow tools) i olaksao mi zivot... zvuci mnogo "skromnije" od "Trilogy"-ja, ali se mnooogo lakse miksa i svirljiviji je (zbog dobrog izbora artikulacija koje se lako menjaju pomocu key switch-eva).
E, sad - nisam "pao u nesvest" kad se pojavio "Omnisphere" (ali to je samo zbog moje nezainteresovanosti prema sintisajzerima uopste), ali jeste bolji od "Atmosphere"-a... moguce da ce i "Trilian" biti bolji (upotrebljiviji) od "Trilogy"-ja... treba sacekati neki audio demo, slike obecavaju...
Ogi is offline   Reply With Quote