Quote:
Originally Posted by awacs
U pravu si za trafoe, ali na sreću pravi zvuk ipak dolazi iz nota i prstiju koji sviraju te note u pravom trenutku. Sve drugo je tlapnja. Zato me i ne interesuje da li je zvuk neke sprave koja je emulirana kroz UX2 "autentičan", nego da li je upotrebljiv kao "neki" zvuk koji mo?e da se svira u realnom vremenu i da prenese muzičku ideju na medij za snimanje.
Jbg, insistirati na autentičnom gitarskom "trafo" zvuku je podjednako bespredmetno kao insistirati na autentičnom zvuku koncertnog klavira ili nedajbo?e ciganskog duvačkog orkestra (grand cassa + dobo? + tuba + 2x bariton horna + kornet + truba). Ti zvukovi mogu da se istinski do?ive samo in vivo.
Ono ?to izlazi iz zvučnika nije ni gitara, ni klavir, ni ciganski bend nego ne?to ?to bi trebalo da podseća na te originalne izvore. Eto, samo u tom smislu UX2 je fenomenalan. Malo li je za <200??
Pozdrav
|
govori? pravo, ali čini mi se (bez uvrede) da iz tebe govori glazbenik, a ne
producent, tj. osoba koja se ozbiljnije bavila snimanjem (mixanjem) drive
gitara,
jer vrhunska oprema se pokaze u svome pravom svijetlu tek u zadnjim fazama produkcije IMHO
npr.nekoliko sam puta kod koristenja novih (boljih) micprea
lupao glavom, za?to dadoh tolke pare za komad opreme kad sam isti snimak mogao odraditi sa behr.T19xx...
sve to do faze kad je trebalo odraditi mix