da, JX3p - kolko se sećam - ima taj sladak zvuk, dosta zgodan za svašta; iako je (u odnosu na specifikaciju) dosta ograničen. mislim kad sam video sync i pitch mod by env, mislio sam - kako to da ovo može da se nađe za 200€? a onda, kad sam probao, ukapirao sam šta je caka - jednostavno je sveden, sve što napraviš u njemu zvuči uvek relativno slično. ali definitivno upotrebljiv sint. naročito ako voliš taj yazoo saund.
a da, treba ti onaj programer da bi mogao da edituješ ljuski ...
nego da se vratimo na sekvencere. meni nije problem da sednem sa nekom ograničenom prepotopskom mašinom (a la mc4) i izvučem iz nje šta se može. na kraju, to i jeste poenta svog tog bavljenja matorim mašinama - njihova ograničenost. ako te to navodi na kreativne postupke, onda ima smisla. ali, otkako sam nabasao na MC50, to je sasvim druga igra: on je jednostavno moćan na nivou ozbiljnog aranžiranja. ne sumnjam da je QY700 još zahvalniji za to. MC4 i slično jednostavno nemaju kapacitet, dakle druga kategorija. a opet te mašine su početak ozbiljnijih MIDI sekvencera, tako da nisu mnogo zanimljive kao, recimo analogni sekvenceri ...
preporuka za sekvencer koji ima zanimljive mogućnosti u pravljenju deonica i patterna, ali malu memoriju: Alesis MMT8.